"

Økning av skattefri gavegrense

Regjeringen lover å gjøre regelverket for naturalytelser enklere å praktisere for arbeidsgivere.

Nye regler

Som med mye annet, er det også regler for hvor mye man kan gi i gave som arbeidsgiver. Reglene går først og fremst på hvorvidt summen blir skattepliktig.

Er det er snakk om jubileumsår hvor den ansatte fyller 50, 60, 70, eller 80 år er det lov å gi gave for 4000 kroner skattefritt.

Grensen for øvrige skattefrie ble i statsbudsjettet for 2021 økt til hele 5000 kroner.
Dette ble lagt frem i oktober 2020 - og det er gode nyheter for både små og store bedrifter siden det gir større rom for å belønne ansatte i form av gaver eller gavekort uten at firmaet blir belastet ytterligere.

Kriteriene for at summen skal være skattefri er at gaven må være «generell», det kan ikke være rene kontanter og den må gis på lik linje til alle ansatte i bedriften. Et eventuelt gavekort må ikke kunne veksles inn i penger.

Kilde:Regnskapsnorge.no

Gaver som gleder

En gave er en fin gest som de aller fleste setter stor pris på, både i og utenfor arbeidsplassen. Her kommer alt du trenger å vite om gaver!

Tiden vi går inn i er hektisk for mange, og vi i NTC Profil gjør alltid vårt ytterste for at julehandelen skal bli så lettvint som mulig for B2B markedet.

En gave kan være alt fra en ny jakke, for eksempel med bedriftens logo - til en vase man kan ha hjemme i stua.